FOTO: RTRS

BIJELJINA - Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović najavio je da će sutra početi isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za april, kako bi se izašlo u susret potrebama korisnika pred predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike.

Jović je naveo da je uobičajeno da su isplate prava iz Zakona o dječjoj zaštiti u tekućem mjesecu za prethodni mjesec, ali da u Fondu u vrijeme pred praznike nastoje da obezbijede sredstva koja većini porodica mnogo znače, te su odlučili da isplata za april počne ranije. 

"Isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za april počinje sutra, a u četvrtak, 25. aprila, počinje isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta i prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete", rekao je Jović Srni. 

On je naglasio da je za redovnu isplatu prava iz Zakona o dječjoj zaštiti za april obezbijeđeno za dječiji dodatak 1.134.434 KM za 19.221 dijete, odnosno 13.297 korisnika - roditelja. 

Jović je naveo da je za materinski dodatak, od 405 KM po porodilji, obezbijeđeno 2.051.730 KM za ukupno 5.066 porodilja. 

"Za pravo na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete obezbijeđeno je 47.550 KM za 81 majku, odnosno 68 trećerođene i 15 četvrtorođene djece, a za pravo na pomoć za opremu novorođenčeta 128.500 KM za 509 porodilja, odnosno 514 novorođenčadi", rekao je Jović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )