FOTO: novosti.rs/Tanjug/AP

Pored "plavaca" i Frankfurta, plasman u narednu fazu takmičenja obezbjedili su i Napoli, Valensija, Arsenal, Benfika, Slavija Prag i Viljareal

Stigla je još jedna potvrda fenomenalne forme Luke Jovića. Srpski napadač je odveo Ajntraht u četvrtfinale. U Milanu je u šestom minutu matirao Handanoviča i donio trijumf svom timu protiv Intera. 

Arsenal je nadoknadio veliki zaostatak i zahvaljujući Obamejangu, koji je dva puta zatresao mrežu i asistirao Mejtland-Najlsu, donio „tobdžijama“ pobjedu i prolaz protiv Rena (3:0).

Viljareal je u Španiji bio bolji od Zenita (2:1). Branislav Ivanović je postigao počasni pogodak za goste u sudijsko nadoknadi.

Benfika je posle produžetaka izbacila Dinamo Zagreb – 3:0. Jonas je prvo u 46. minutu zamenio Andriju Živkovića da bi u 71. postigao pogodak koji je značio i da će se igrati dodatnih 30 minuta. Tamo je prvo Fero u 94. minutu pogodio, da bi posle dva uzastopna žuta kartona Stojanoviću koja su značila i ranije tuširanje, Grimaldo na drugoj strani pogodio i tako riješio pitanje pobjednika.

Prava ludnica je viđena u Pragu. Posle 90 minuta borbe je na semaforu stajalo Slavija-Sevilja 2:2. Vaskez je zatim u nastavku, u 98. minutu pogodio i to je bio rezultat koji je značio da domaćin mora da postigne dva gola da bi prošli dalje. Upravo se to i desilo. Van Buren je u 102. minutu izjednačio, da bi Traore u 119. doneo erupciju pred više od 19.000 ljudi na tribinama.

Fudbaleri Čelsija plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa, a plasman u narednu fazu obezbjedili su Napoli i Valensija.

Čelsi je večeras na gostovanju u Kijevu u revanš utakmici osmine finala pobijedio Dinamo sa 5:0, te tako ukupnim rezultatom 8:0 izborio plasman u četvrtfinale Lige Evropa.

"Plavci" su u Kijevu slavili golovima Olivijea Žirua u petom, 33. i 59. minutu, Markosa Alonsa u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena i Kaluma Hadsona-Odoija u 78.

Napoli je na gostovanju protiv Salcburga bio u prednosti, ali je na kraju izgubio sa 3:1, 

Italijanski tim je i pored poraza izborio plasman u četvrtfinale, pošto je prošlog četvrtka na svom terenu slavio sa 3:0, te se ukupnim rezultatom 4:3 domogao naredne faze.

Vodeći gol za "napolitance" postigao je Arkadijuš Milik u 14. minutu, da bi preokret Salcburgu donijeli Munas Dabur u 25, Fredrik Fuldbransdsen u 65. i Kristof Lajtgeb u 92.

Valensija je bila nadomak eliminacije, ali je ipak u sudijskoj nadoknadi vremena uspjela da dodje do izjednačenja i konačnoh ishoda od 1:1 protiv Krasnodara. U prvoj utakmici prije nedelju dana Valensija je pobijedila sa 2:1.

Krasnodar je poveo golom Magomed-Šapi Sulejmanov u 85. minutu, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade vremena veliko slavlje španskoj ekipi donio Gonsalo Guedeš.

Žreb Lige Evropa za utakmice četvrtfinala, polufinala i finala održaće se u petak od 13.00 u Nionu. Na njemu će se naći - Čelsi, Valensija, Napoli, Arsenal, Benfika, Ajntraht, Slavija Prag i Viljareal.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )