FOTO: null

Nakon prijave M.Š., maloljetne učenice Mješovite srednje škole (MSŠ) "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici, koja je policiji zbog seksualnog napastvovanje prijavila radnika te ustanove, profesora M.S., u toku jučerašnjeg dana je iste ili slične optužbe iznije

Policija istražuje prijavu učenice M.Š., koja je, kako saznajemo, izjavila da je profesor M.S. pokušao da je poljubi i dirao je po tijelu. Izvor blizak istrazi je kazao da je ona u svojoj prijavi navela da ju je profesor često zaustavljao u školskim prostorijama da je, kako je kazala, nešto pita nasamo, a potom bi je pokušao poljubiti.

"Profesor je prije nekoliko dana poslan na godišnji odmor, dok čitava situacija ne bude ispitana", kazao je naš izvor i dodao da je profesor, koji tvrdi da nije učinio ništa od navedenog i da mu neko smješta, ispitan u CJB Prijedor, gdje je proveo skoro cijeli dan.

U CJB Prijedor nisu željeli da ove informacije potvrde niti demantuju, već su samo istakli da postoji prijava za seksualno napastvovanje.

"Prijavu maloljetnog lica je zaprimila Policijska stanica Kozarska Dubica. Po toj prijavi postupamo, odnosno preduzimamo mjere i radnje iz naše nadležnosti. Pošto je, dakle, lice koje je prijavilo slučaj maloljetno, ne možemo, zasad, otkrivati više detalja o ovom slučaju", kazali su iz CJB Prijedor.

Dodali su da policija u Kozarskoj Dubici preduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju događaja koji je prijavljen tokom ovog mjeseca.

"U cilju istrage nismo u mogućnosti iznositi detaljnije informacije. Nakon završene istrage nadležnom tužilaštvu biće dostavljen odgovarajući izvještaj", istakli su iz prijedorskog CJB-a.

Više informacija nije željela dati ni Senada Zlokapa, direktor MSŠ "Nikola Tesla", koja je samo istakla da ne može govoriti o ovom slučaju.

"O tom slučaju ne bih da govorim, jer sve o tome vodi policija u Kozarskoj Dubici, zovite njih. Tamo je roditelj prijavio slučaj. Škola vodi svoj postupak, ali o tome ne mogu da govorim", poručila je ona i dodala da će, ako bude dokazana tačnost prijave protiv profesora, on biti suspendovan ili će dobiti otkaz.


Nevjerica kruži gradom


Mještani Kozarske Dubice su u šoku. Kažu da se ova nemila vijest proširila gradom, ali da se nadaju da ipak nije tačna.

"Ne poznajem lično ni profesora ni učenicu, tako da ne mogu da komentarišem njihov karakter i ličnost, ali je stvarno ne mogu da povjerujem da se tako nešto dogodilo u našem gradu. Iskreno, zgrožen sam", rekao je jedan Dubičanin, koji nije želio da mu navedemo identitet.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )