FOTO: null

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale kvalifikacionog turnira za Rio, pošto je bez većih problema savladala Češku Rebupliku u Beogradskoj Areni – 96:72.

Ekipa Aleksandra Đorđevića igraće za plasman na Olimpijske igre protiv Portorika, koji je već porazila u grupnoj fazi, u subotu od 21 čas.

Orlovi nisu imali previše problema u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala Evropskog prvenstva, Česi su se držali do kraja prve deonice, ali su naši momci lepršavom i sigurnom igrom postepeno povećavali prednost za siguran trijumf. 

Srbija je dominirala u gotovo svim segmentima igre, a posebno se ističe podatak da su upisali 28 asistencija, uz 62 odsto uspešnosti prilikom šuta za dva, odnosno 44 odsto pri šutu za tri poena. 

Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 21 poenom (5/8 za dva, 3/4 za tri), osam skokova i tri asistencije, a najbolje ga je pratio Nikola Jokić sa dva manje (7/7 za dva, 0/2 za tri), uz osam uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja. 

Istakli su se još Milos Teodosić sa 16 poena i šest asistencija, Miroslav Raduljica sa 12, odnosno Nikola Kalinić sa osam poena. 

U poraženom timu raspoloženiji od ostalih bio je Tomaš Satoranski sa 14 peona, Jan Veseli dodao je 12, a Auda i Velš po deset.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )