FOTO: InfoBijeljina.com

Sunovrat morala, kulturno i duhovno propadanje našeg društva, te urušavanje sistema vrijednosti, slika su i prilika današnjice. U prilog tome govori i ekspanzija kojekakvih reality programa, te istupa pojedinih javnih i estradnih ličnosti koji okupiraju medijski program i na taj način „truju” našu omladinu.

Njegovanje pravih vrijednosti u oblasti obrazovanja, umjetnosti, kulture i sporta, jedini su putokaz ka istinskim vrijednostima kojima bismo trebali težiti.

Plesni kluba 101, bavi se oplemenjivanjem i očuvanjem zdravog duha i razuma. Ples je jedinstveni način izražavanja pojedinca vlastitim tijelom, a želja za ritmičkim pokretom i plesnim izrazom, urođena je u svakome. Dokazano je da ples opušta i osim u prevenciji zdravlja, uveliko utiče i na razvijanje socijalnog i kulturnog identiteta i kao takva aktivnost, preporučljiva je svima, bez obzira na starosnu dob. 

Plesni klub 101 iz Bijeljine trenutno ima preko 200 članova uzrasta od 3 do 50 godina i aktivno se bavi podučavanjem više vrsta plesova. Sopstvenim sredstvima ulagano je u edukaciju mladih, licenciranih, jako iskusnih i kvalitetnih trenera.

Dokaz profesionalizma i stručnosti kadra u Plesnom klubu 101 su mnoga priznanja za doprinos kulturi i sportu širom svijeta, osvojene šampionske titule na svjetskim i evropskim takmičenjima, učestvovanje na festivalima i karnevalima širom svijeta.

Samo ove godine članovi ovog plesnog kluba donijeli su u Bijeljinu mnoge pehare s kojima se veoma ponosime.


    
Jedna od vrsta jako uspješnog plesa je i Zumba koja je pod vođstvom trenera Mile Mihajlović i Ratka Radića. Trenutno Zumba tim Mila i Ratko ima više od 40, kako mlađih tako i starijih članova. 

Zumba tim Mila i Ratko Plesnog kluba 101 je u septembru ove godine u Turskoj na festivalu „Folklore festival Sarimsakli - Burhaniye - Dikili trophy” osvojio 2 pehara u kategorijama Zumba i Belly dance, te jedan pehar za Najatraktivniju plesnu grupu kompletnog festivala.

Takođe, prošle godine su u istom periodu na istom festivalu osvojili dva pehara u kategorijama Zumba i Belly dance, te Priznanje za najbolji orijentalni ples i u najboljem mogućem svjetlu predstavili Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. 

Mnogi rezultati i postignuća Plesnog kluba 101 su znani u cijelom svijetu, treneri su jako poštovani i cijenjeni, plesači su okićeni zlatnim medaljama i peharima a činjenica je da za mnogobrojne uspjehe, nažalost, grad Bijeljina jako malo zna ili uopšte i ne zna.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )