FOTO: null

Vlada RS utvrdila je Predlog zakona o izmenama Zakona o visokom obrazovanju po hitnom postupku, po kojem će studentima koji su započeli studije po Zakonu o univerzitetu biti produžen rok za završetak studija za dve godine.

Ovim predlogom studentima koji studiraju po bolonjskim principima, a nemaju položene sve ispite, biće omogućen upis naredne godine uz prenos 15 ECTS bodova, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

- Razlozi za donošenje ovog predloga zakona sadržani su u neophodnosti produžavanja važenja odredaba Zakona o visokom obrazovanju, kako bi mogla nesmetano i na vreme početi nastava u akademskoj 2016/2017. godini i ostvariti mogućnost završetka studija prema odredbama ranije važećeg zakona, s obzirom na to da ističe rok za važenje tih odredaba prema važećem Zakonu o visokom obrazovanju - navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o prenošenju nadležnosti u oblasti visokog obrazovanja, kojom se obavezuju članovi Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH iz reda srpskog naroda da ne podrže usvajanje dokumenata “Odluka o normama kojima se određuju minimalni standardi u području visokog obrazovanja u BiH”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )