FOTO: mondo.ba

Srpski košarkaš više nije glavni kandidat za priznanje koje je osvojio u prethodne dvije sezone.

Impresivna sezona koju Nikola Jokić igra u NBA ligi očigledno nije dovoljna - Srbinu bi u samom finišu ligaškog dijela takmičenja mogla da izmakne MVP titula. Po informacijama koje je zvanični sajt takmičenja saopštio, Nikola Jokić više nije glavni kandidat za prestižnu nagradu.
 
Iako je jedan od rijetkih igrača koji bi NBA sezonu mogao da završi sa tripli-dabl prosjekom, Jokić je izgubio čelnu poziciju na listi. Njega je na posljednjem rangiranju pretekao Džoel Embid, a na to je vjerovatno uticao niz od čak četiri poraza koji je Denver prekinuo tek prethodne noći. Nagetsi su, nakon što su praktično obezbijedili prvo mjesto na Zapadu, dozvolili sebi opuštanje koje bi Nikolu moglo da košta veoma skupo.
 
Podsjećamo, Jokić je sve do ove nedjelje bio najozbiljniji kandidat za MVP priznanje, što bi njemu bila treća takva nagrada u nizu. Tokom istorije se takva situacija nije često viđala, a legendarni Leri Bird posljednji je igrač koji je tri puta u nizu bio MVP ligaškog dijela sezone. Pogledajte kako sad izgleda rang lista:

Džoel Embid (Filadelfija)
Nikola Jokić (Denver)
Janis Adetokunbo (Milvoki)
Džejson Tejtum (Boston)
Luka Dončić (Dalas)
Domantas Sabonis (Sakramento)
Džulijus Rendl (Njujork)
Šej Gildžes-Aleksander (Oklahoma)
Džejms Harden (Filadelfija)
Devin Buker (Finiks)

Ipak, ova lista koju je NBA objavila nema presudan uticaj na glasove koji se računaju u MVP trci. Čini se da su mnogi već odlučili da glasaju za srpskog košarkaša čiji je tim ubjedljivo prvi u Zapadnoj konferenciji. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )