FOTO: avaz.ba

Nikola Jokić je odbranio MVP titulu, objavio je ESPN. Ponovo je najkorisniji igrač najjače košarkaške lige na svijetu!


Ovu informaciju prenio je dobro obaviješteni novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, koji na svom Tviter nalogu navodi da će zvanična potvrda uslediti do kraja nedjelje.

Jokić je praktično sam odveo Denver u plej-of sa skorom 48-34. Zahvaljujući njemu su Nagetsi ušli u doigravanje gdje ih je zaustavio Golden Stejt, ali je uprkos tom porazu Nikola imao fenomenalnu sezonu.

Došao je do priznanja ispred dvojice glavnih rivala - Džoela Embida (Filadelfija) i Janisa Adetokumba (Milvoki). Sada još čeka supermaks ugovor od 241.000.000 dolara.

Jokić je ove sezone prosječno bilježio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču. Uz nestvarne brojke je podigao nivo igre, svjestan da neće moći da računa na Džamala Mareja koji se nije oporavio od povrede i Majkla Portera junora koji se povredio na početku sezone. I pored svih tih problema je pokazao zašto je superstar NBA lige.

Nikola je takođe prvi košarkaš ikada koji je u plej-ofu predvodio tim u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i procentu šuta. Niko nikada prije to nije učinio. U aprilu je ušao u istoriju kao prvi igrač ikada sa preko 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni. Nestvarno!

Pokušavali su neki američki novinari da umanje njegov uspjeh, tražili su izgovore da umanje njegov uspjeh, ali u tome nisu uspjeli. Srbin je pobjedio sve njih ponovo i došao je do neverovatnog uspjeha.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )