FOTO: null

Igor Jevtić, fitnes instruktor iz Ugljevika, u predstojećoj sezoni planira učestvovati na balkanskom, evropskom i svjetskom prvenstvu, kao i na Arnold classic-u.

-U planu je bilo da učestvujem na Arnold classic u Rio de Ženeiru, ali zbog nedostatka sredstava neću nastupiti na tom takmičenju, kaže Jevtić za portal InfoBijeljina. 

Kao član reprezentacije BiH u protekloj sezoni, nastupio je i na svjetskom prvenstvu u Budimpešti, kao i na Arnold classicu u Madridu uz još deset takmičenja na kojima je ostvario zapažene rezultate, plasman u finale i na većini osvojio medalje. 

Uz redovne treninge, Jevtić, koji se bavi fitnesom 15-tak godina, radi i sa fitnes grupom u Ugljeviku i drži personalne treninge u Bijeljini. On je istakao da bi mladi trebalo da se bave sportom. 

- Svim ljudima, posebno mladim, preporučio bih da se bave sportom, da povedu računa o ishrani, a samim tim, kroz trening i ishranu vodiće zdrav način života. Jako mi je drago da se polako budi svijest kod ljudi, istakao je on. 

Prema njegovim riječima, fitnesom mogu da se bave i stariji i mlađi, djevojčice, dječaci, djevojke i momci. Ishranom i fizičkom aktivnošću do zdravlja Jevtić je nedavno u Ugljeviku učestvovao na Forumu na temu "Sport, zdrava ishrana i zdrav način života". 

Na forumu, koji je bio dobro posjećen, moglo se čuti mnogo toga na temu zdravog načina života, fizičke aktivnosti, treninga, ishrane, treninga snage... 

-Veseli me interesovanje djece, kao i njihovih učitelja, nastavnika. Lijepo je čuti da su u Osnovnoj Školi "Aleksa Šantić" u Ugljeviku uveli dan zdrave hrane gdje djeca kući pripremaju zdrav obrok i nose u školu, kaže Jevtić. 

Jevtić smatra da je to veliki korak za sve da se konačno oslobodimo kompleksa šta će neko drugi reći kada se nosi hrana sa sobom. Godine nisu bitne. Bitno je donijeti odluku da želimo biti zdravi, živjeti zdrav način života, osloboditi se stresa i priuštiti sebi fizičku aktivnost na kojoj će nam biti zahvalan naš organizam, istakao je on. 

Jevtić, koji ima osvojenu titulu viceprvaka BiH u kategoriji mens physique, do sada je postigao zapažene rezultate na brojnim međunarodnim takmičenjima.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )