FOTO: null

Predsjednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić objavio je danas kandidaturu na predsjedničkim izborima.

"Odlučio sam da se kandidujem, jer volim Srbiju i ne pristajem na njeno propadanje", rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima u Mikser hausu, u Beogradu, odakle započinje kampanju.

Za govornicom mu se na trenutak pridružila i supruga Nataša, u znak podrške.

Podršku su mu, bar prisustvom u publici, pružile i nezavisne poslanice Dijana Vukomanović, donedavno članica SPS, i Sanda Rašković Ivić, do skora predsjednica i članica DS S.

On je naglasio da je odluku doneo, jer želi da svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte stavi na raspolaganje svom narodu.

"Nameravam da budem predsednik naroda...Zalagaću se za politiku koja podržava veće javne investicije, povećanje izvoza, a prava politika može da otvori tržište za naše proizvode", rekao je Jeremić.

Kako je najavio, narednih dana će u javnost izaći sa programom, jer, kaže, predsjednik Srbije treba da ima stav.

Jeremić je ocijenio da se u Srbiji teško živi i da je narod s pravom nezadovoljan, a da "nam stalno govore da treba da budemo zadovoljni onim što imamo, jer od ovoga, navodno, bolje ne može".

"Govore nam da budemo strpljivi i da, verujući velikom vođi, trpimo i čekamo bolje sutra, ali to bolje sutra nikako da dođe", naveo je Jeremić.

Jeremić je bivši šef diplomatije Srbije i bivši predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

U javnosti se najpre pojavio kao savjetnik bivšeg predsjednika Borisa Tadića, koji je posljednjih godina negativno govorio o njemu.

Imao je nesporazum i sa svojom nekadašnjom strankom, DS, čiji Izvršni odbor ga je isključio iz stranke 2013. godine zbog nepoštovanja partijske discipline, kršenja Statuta stranke i odluke Glavnog odbora po kome su bivši ministri bili u obavezi da vrate mandat stranci.

Jeremić je zbog te odluke podnio tužbu Ustavnom sudu, koji se proglasio nenadležnim.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )