FOTO: null

Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić zauzeo je treću poziciju u četvrtoj rundi neformalnog izjašnjavanja za nasljednika Ban Ki Muna.

Nekadašnji šef diplomatije Srbije dobio je devet pozitivnih, četiri negativna i dva neopredijeljena glasa, što je njegov najbolji rezultat u četiri runde glasanja.

Prvu poziciju je zadržao portugalski kandidat Antonio Gutereš sa 12 pozitivnih, dva negativna i jednim neopredeljenim glasom, dok je na drugom mestu Miroslav Lajčak /10-4-1/, prenose beogradski mediji.

Iza Jeremića plasirali su se Srđan Kerim /8-7-0/, Suzana Malkora /7-7-1/, Irina Bokova /7-5-3/, Danilo Tirk /7-6-2/, Kristijana Figures /5-10-0/.

"Nakon upravo završenog glasanja u Savetu bezbednosti, mislim da imamo razloga za zadovoljstvo, pre svega zbog činjenice da smo se zadržali u vrhu liste kandidata za novog generalnog sekretara UN, u kojem se kontinurano nalazimo od početka procesa", rekao je Jeremić.

On je dodao da je ovim glasanjem potvrđeno da se plasirao u samu završnicu izbora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )