FOTO: Glas Srpske

Dragan Jelača (48) iz Čelinca, jedan od osumnjilenih za ubistvo Saše Kisina (49), saslušan je u tužilaštvu i negirao je krivično djelo, potvrdio je ovo "Glasu" njegov advoakt Milan Petković.

- Branjenik je ispričao svoju verziju događaja i da tvrdi da nije kriv. Kako je rekao on je sa Kisinom bio u dobrim odnosima kao brat  i nije imao nikakvog motiva da učini ono što ga terete. Ispričao je šta se desilo i da nije učestovovao u tom ubistvu - rekao je advokat Petković.
 
Osim Jelače za ovaj zločin su osumnjičeni i tužilaštvu predati David Kostić (46) i Valentina Stojanović (20) iz Laktaša.
 
Jelača je ispričao da su on i ubijeni  Kisin živjeli u napuštenoj kući i da je kobnog dana u javnoj kuhinji sreo dvoje Roma, Davida Kostića i  Valentinu Stojanović koj su došli iz Srbije koje je i pozvao da prespavaju kod njega jer nisu imali gdje.
 
- Po dolasku u kuću ih je upoznao sa Kisinom. David je u kući izvadio flašu votke kao i Valentina te su zajedno pili sa Sašom. Pio sam pivo iz limenke i popio ih oko četiri. Primijetio sam da David i Valentina nešto puše i izgledali su izgubljeno. Pitao  sam ih  šta je to, a oni su mi rekli da je marihuana – rekao je Jelača tužiocu.
 
Kako stoji u njegovoj  izjavi tokom pijanke Valentina je sjela Kisinu u Krilo, a on ju je odgurnuo, te ošamario Davida.
 
- Rekao sam im da prestanu i oni su se smirili, a Saša ubrzo otišao u obližnji market kupio četiri ili pet velikih flaša piva koje  smo pili zajedno. Nakon nekog vremena sam  otišao na spavanje u drugu prostoriju. Ubrzo me robudila buka iz susjedne prostorije u kojoj su bili Saša i drugo dvoje osumnjičenih - rekao je Jelačća u izjavi.
 
Naglasio je da je kada je čuo galamu ustao i otišao da vidi šta se dešava i zašto oni galame.
 
- Saša je ležao i David ga je udarao nogom u glavu i skakao mu po glavi. Valentina je Sašu  udarala nogom po genitalijama i skakala mu po stomaku. Odmah sam pritrčao i odgurnuo njih dvoje. Saša je imao povrede po glavi i tijeli te sam ga  okrenuo na bok i dao mu malo vode i umio ga, Davao je znakove živote- ispričao je u svojoj odbrani osumnjičeni  Jelača.
 
Prema njegovim riječima ubrzo poslije toga je došla policija i zatekla ga kako briše Sašu, dok su drugo dvoje osumnjičenih sjedili na krevetu. Policija ga je kako je rekao, pitala šta su to uradili, a on je odgovorio da pitaju one koji sjede na kauču.Jelača je priznao da je  novčanik žrtve uzeo sa stola i predao policiji.
 
Kako saznajemo, zločin je pred tužiocem negirao i osumnjičeni David Kostić.
 
Ovaj stravičan zločin desio se u ponedjeljak uveče u napuštenoj kući u banjalučkoj ulici Jovana Dučića.
 
Zločin je otkriven nakon što su se iz kuće u ulici Jovana Dučića čuli buka i svađa. Intervenisala je patrola policije i u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. Osumnjičeni su bili pored njega i policija ih je zatekla u okrvavljenoj odjeći i obući u kući gdje Kisin ležao krvav i  bio u besvjesnom stanju. On je prevezen odmah u UKC Republike Srpske gdje preminuo. Nakon hapšenja osumnjičenih utvrđeno je da su bili teško pijani i kod Jelače u krvi izmjereno 2,4 g/kg alkohola u krvi, a kod Kostića 1.72 g/kg, a kod Stojanovićeve 1 g/kg alkohola u krvi. Svi su pohapšeni i na teret im se stavlja teško ubistvo.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )