FOTO: null

Semberski poljoprivrednici traže pomoć, ali i da Grad bude spona između njih i Vlade Srpske

Iako je načelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio da će gradska uprava pokriti dva feninga po kilogramu za otkup pšenice, bijeljinski poljoprivrednici su nezadovoljni odnosom lokalnih vlasti prema njima. Kako ističu za naš magazin poljoprivrednici u Bijeljini su svake godine primorani da mole gradsku vlast za pomoć koja reaguju samo kada „dogori do nokata“.

– Što se tiče lokalne zajednice, oni nama ništa ne pomažu, a mogli bi. Pa ako se za sport može izdvajati milion i po maraka, mogli su izdovojiti i tih spornih 300.000 KM za poljoprivredu.


Nerazumjevanje za poljoprivrednike

Zar mi moramo svake godine da plačemo, da kukamo, zar treba uvijek voda da dođe do grla da bi oni reagovali, ko što su to sada uradili – ističe Miko Dubajić poljoprivredni proizvođač iz Amajlija, napominjući da se poljoprivrednici još nisu izborili sa problemima izazvanim prošlogodišnjim poplavama. Dodaje da na dva hektara prošla godine nije ovršio pšenicu, jer je voda dugo ležala na njivama i pšenica je propala.

Čitav članak pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )