FOTO: null

Sloga iz Gornjeg Crnjelova odustala je početkom sezone od Prve lige Republike Srpske, ali zato drugi tim nekadašnjeg polufinaliste Kupa BiH gazi ka višem rangu.

U Fudbalskom klubu Sloga iz Gornjeg Crnjelova pred početak sezone odlučili su da nekolicinu igrača iz prošle sezone, u kojoj je ostvaren sjajan uspjeh - polufinale Kupa BiH i osvojena vicešampionska titula u Prvoj ligi Republike Srpske (odmah iza novog premijerligaša Borca), registruju za drugi tim ovog semberskog kluba, koji se takmiči u Područnoj ligi Semberija (četvrta liga Republike Srpske, a peti rang u BiH).

Nedugo nakon starta prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, ekipa iz Gornjeg Crnjelova odlučila je da istupi iz takmičenja, pa je najviši rang fudbala Srpske ostao sa svega devet ekipa.

U dvije do tada odigrane utakmice, podmlađeni tim Sloge, u kojem su većinski nastupali kadeti i juniori, upisao je dva izuzetno visoka poraza, 0:8 protiv Tekstilca iz Dervente, a zatim 0:10 protiv banjalučkog Željezničara.

Tako je prva ekipa Sloge praktično ugašena, dok je istovremeno drugi tim krenuo da gazi protivnike u četvrtoligaškom društvu.

Sloga je do sada savladala sve protivnike, uz maksimalna 24 boda u dosadašnjih osam kola i gol-razliku 39:3, te tako najavila plasman u viši rang, treću godinu zaredom!

Takođe, nekada niželigaš, pod vođstvom predsjednika Zlatka Krbanjevića, bio je jedinstven po tome što je kao rijetko ko imao priliku da pripreme obavlja u Antaliji.

Naime, prije samo dvije godine, ovaj tim igrao je u šestom rangu takmičenja, Drugoj Opštinskoj ligi Bijeljina, ali je za dvije sezone uspio da preskoči dva ranga.

Klub iz Gornjeg Crnjelova postao je prepoznatljiv po osvajanju šampionskih titula u svim ligama, jer je i prva ekipa za pet godina stigla od šeste do Prve lige RS, prije nego što je revoltirana stanjem u fudbalu Srpske odlučila da istupi iz prvoligaškog društva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )