FOTO: 6yka.com

Poskupljenje hrane evidentno je dovelo do toga da i restorani vrtoglavo podižu cijene svojih jela, čime postaju luksuz za prosječnog građanina BiH.

Međutim, to ne vrijedi za državne parlamentarce, koji, ako je suditi prema jelovniku iz restorana Parlamenta BiH koji je objavljen na društvenim mrežama, uprkos enormno visokim primanjimaa i dalje mogu jesti kvalitetno, a jeftino.

Tako je na jelovniku za januar teleća supa nevjerovatnih 1KM, a seoska čorba 2 KM. Glavno jelo kreće se u rasponu od 3 do 4 KM, a prilozi su takođe 1 KM, koliko koštaju i salate.

Na sve to ide i desert u iznosu od 1,5 KM koliko koštaju kolači u restoranu državnog parlamenta.

Najskuplje jelo na meniju je pastrmka sa cijenom od 20 KM, ali za kilogram ribe.Prostom računicom dolazimo do toga da je potpuni obrok od, recimo teleće supe, ćufti u sosu, riže i deserta, potrebno platiti svega 6 KM. Kada se uzmu u obzir prosječna primanja parlamentaraca, tek onda ove cijene dobiju potpuno novi kontekst, prenosi Klix.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )