FOTO: srpskainfo.com

Jedan trgovački lanac već je snizio cijene nekoliko proizvoda za deset odsto - rečeno je za Srpskainfo u Ministarstvu trgovine i turizma koje je pokrenulo akciju koja ima za cilj ublažavanje inflacije.

Kako nam je rečeno, uskoro treba da budu izrađeni jedinstveni stikeri koji će biti nalijepljeni na proizvode koje trgovci odluče da snize.
 
Više detalja biće poznato naredne sedmice, a riječ je o društveno odgovornoj kampanji koju je pokrenulo Ministarstvo trgovine Republike Srpske po ugledu na crnogorsku akciju “Stop inflaciji”.

Resorni ministar Denis Šulić je održao sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca koji su, po njegovoj tvrdnji, pristali da učestvuju, odnosno da se odreknu dijela marže u korist potrošača.

Ideja je da ti proizvodi budu jeftiniji za deset odsto, a ova kampanja se ne odnosi na proizvode na koje je ograničena marža Uredbom Vlade Respublike Srpske, na osnovne životne namirnice.
 
Godišnja inflacija u aprilu bila je devet odsto, a hrana je i dalje u samom vrhu po većim cijenama.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )