FOTO: null

Bijeljina je među 12 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u kojima nevladine organizacije mogu da konkurišu za sredstva EU iz instrumenta za pretpristupnu pomoć /IPA/, u iznosu od dva miliona evra.

Projekat koji finansira EU namijenjen je za jačanje lokalne demokratije „LOD četiri“ i zajednički ga provode Razvojni program UN /UNDP/ i 12 jedinica lokalne samouprave.

Na zvaničnoj intertnet-stranici Gradske uprave Bijeljina objavljen je javni poziv nevladinim organizacijama da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima grada, a rok za predaju aplikacija je 19. juni u 14.00 časova.

Kao prioritetne oblasti u Bijeljini navedeni su projekti usmjereni na suzbijanje siromaštva kroz edukativne aktivnosti i projekti čiji je cilj zapošljavanje i povećanje prihoda, sa akcentom na samozapošljavanje u ruralnim sredinama u sektoru poljoprivrede.

Među važnim temama su poboljšanje kvaliteta života socijalno osjetljivih grupa stanovništva, jačanje aktivizma mladih kroz afirmaciju kulturnih aktivnosti i unapređenje zaštite životne sredine kroz uključivanje građanskog aktivizma i volonterizma.

Teme za projekte civilnog društva u gradu su i podizanje kvaliteta i sadržaja obrazovanja predškolske djece u prigradskim i ruralnim sredinama.

Za odobrene projekte dodjeljivaće se od 10.000 KM do 70.000 KM, a UNDP zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa sredstva u slučaju da projektni prijedlozi ne budu zadovoljavali zadate kriterijume.

Dužina trajanja svakog projekta može biti od šest do devet mjeseci, a izabrani projekti treba da budu realizovani od jula ove do marta naredne godine.

Informativni sastanak sa potencijalnim aplikantima za predaju prijedloga projekata „Otvoreni dan“ najavljen je u Bijeljini za petak, 12. juna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )