FOTO: null

Kandidati Koalicije Bijeljina pobjeđuje danas su javno pozvali građane da izađu na referendum i svojim glasom podrže Republiku Srpsku.

"Pozivam građane da izađu na referendum i kažu jasno i glasno da Dan Republike treba da ostane 9. januar. Pozivam sve političke partije da javno podrže referendum i da pozovu svoje glasače da izlaskom na referendum podrže Republiku Srpsku", poručio je nosilac odborničke liste DNS Bijeljina Milan Dakić na konferenciji za novinare u Izbornom štabu Koalicije "Bijeljina pobjeđuje". 

On je rekao da ova koalicija sedam stranaka koja podržava kandidata za gradonačelnika Bijeljine Zlatka Maksimovića po svim istraživanjima vodi i povećava to vođstvo uoči lokalnih izbora 2. oktobra. 

Dakić je ocijenio da kampanja postaje sve teža i prljavija i pozvao stranke iz suprotstavljenog političkog bloka da ostanu dostojanstveni i da svi zajedno očuvaju povjerenje birača za čiju se naklonost na izborima bore. 

"DNS se drži slogana `Riječ je riječ` i `Mi znamo kako` i tako ćemo istrajati", zaključio je Dakić. 

Predsjednik Gradskog odbora SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Bijeljini Milenko Mitrović rekao je na konferenciji za novinare da je ubijeđen u pobjedu Maksimovića i koalicije koja ga podržava i nazvao žalosnim djelovanje Gradske uprave u kampanji. 

"Žalosno je ovo što radi odlazeća garnitura na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem da ljudi koji rade u Gradskoj upravi idu po terenu i maltretiraju građane koji su podnijeli zahtjeve za razne infrastrukturne projekte, a radi se samo tamo gdje su sigurni da će dobiti glasove", rekao je Mitrović. 

On je obećao nezadovoljnim sugrađanima da će nakon pobjede Maksimovića i Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" svi ovi projekti u gradu i u semberskim selima biti realizovani možda i uz potpuno finansiranje iz budžeta lokalne zajednice, umjesto sadašnjeg omjera 70 odsto iz budžeta i 30 odsto na teret građana. 

Mitrović je ukazao i na probleme sa konkursom za prijem 51 pripravnika u Gradskoj upravi Bijeljine na koji se prijavilo više od 300 kandidata, a svima je poručio da će nakon promjene lokalne vlasti dobiti priliku da odrade pripravnički u svom gradu i da ostanu da žive i grade bolju Bijeljinu. 

On je pozvao Mićića da pokaže svoj patriotizam i pozove građane Bijeljine da izađu na referendum uz poruku da se referendumom čuva Republika Srpska.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )