FOTO: null

U nedjelju 20. septembra, sa početkom u 18 časova, u gradskom parku u Bijeljini održaće se ,,Javni čas folklora,,. Organizator ovog događaja je klub za djecu ,,Garfild,, u saradnji sa KUD-om ,,Pletenica,,

Priliku da učestvuju na Javnom času imaju svi građani uzrasta od 5 do 70 godina, a tom prilikom će moći da nauče tri igre: Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanka.

Oni koji savladaju tri poznata kola i posjeduju ličnu nošnju, mogu se prijaviti u klub "Garfild" ili KUD "Pletenica" za učestvovanje u "Velikom kolu" u Novom Sadu, manifestaciji čiji je cilj ulazak u Ginisovu knjigu rekorda.

"Manifestacija "Veliko kolo" održaće se 4. oktobra ove godine, i tom prilikom učesnici će odigrati splet igara iz Srbije u najvećem kolu na svijetu, pa će se tako upisati u "Ginisovu knjigu rekorda", kao najveće i najduže srpsko kolo", kažu organizatori ovog događaja.

lanirani broj učesnika u kolu je 15 hiljada ljudi u narodnim nošnjama.

Najveće kolo na svijetu zaigraće se na prostoru dugom šest kilometara koji obuhvata Bulevar kneza Miloša, Futoški put, Bulevar Evrope i Bulevar vojvode Stepe.

Glavna bina biće postavljena na uglu Bulevara Jovana Dučića i Kneza Miloša gde će svirati Narodni orkestar "Veliko kolo" i njihovi specijalni gosti.

U ovom projektu će učestvovati veliki broj kulturno umjetničkih društava iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i dijaspore.

KUD "Pletenica" vrši upis onih koji žele putovati na obaranje Ginisovog rekorda do 30. septembra.

Više informacija o Javnom času i učešću u manifestaciji "Veliko kolo" zainteresovani građani mogu dobiti na broj telefona: 066/452-492

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )