FOTO: null

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić izjavio je da planirani budžet opštine od 12.470.000 KM omogućava da ova lokalna zajednica i u narednoj godini održi pozitivan trend razvoja.

Na javnoj raspravi o nacrtu budžeta koja je večeras održana u Centru za kulturu, Perić je istakao da su za kapitalne investicije namijenjena tri miliona maraka, što će biti utrošeno za završetak započetih projekata i za stimulacije privrednicima i poljoprivrednicima. 

"Budžetom za narednu godinu predviđena su sredstva i za sportske i nevladine organizacije, za socijalno ugrožene kategorije društva, a posebna briga vodiće se o porodicama poginulih boraca i invalida rata, o boračkoj populaciji kao jednoj od najosjetljivijih kategorija stanovništva", rekao je Perić novinarima. 

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović ukazala je na značaj javne rasprave tokom koje se budžet predstavlja javnosti i omogućava se uvažavanje prijedloga i sugestija učesnika u raspravi. 

"Cilj održavanja javnih rasprava je da građani i javnost uzmu veće učešće u procesu budžetiranja i da se bolje upoznaju sa ciljevima, politikama i planovima razvoja opštine u fiskalnoj godini", rekla je Jovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )