FOTO: null

Na adresu jesenjeg prvaka Područne lige Semberija Janje 2009 stiglo je obavještenje iz Područnog saveza Bijeljina da, u proljećnoj polusezoni, ne mogu igrati utakmice na svom stadionu Baščeluci u Janji, koji je odnedavno preimenovan i nosi naziv po nekadašnjem igraču Namiku Adanaliću - Reganu.

U Janji 2009 šokirani su ovom odlukom i smatraju da ona ima ozbiljniju pozadinu.

"Zatečeni smo odlukom koja je, kako smo obaviješteni, donesena na posljednjem sastanku IO PFS Bijeljina, da nam u nastavku takmičenja nije dozvoljeno da domaće susrete igramo na svom stadionu. Kao razlog za donošenje ovakve odluke je navedeno da ne ispunjavamo potrebne uslove, tačnije nemamo svlačionice. S obzirom da smo mi jedan od rijetkih klubova u nižim rangovima takmičenja koji konstantno ulažu u poboljšanje uslova za rad, a da i nismo jedini koji nemaju idealne uslove za funkcionisanje, smatram da je donošenje ove odluke motivisano nekim drugim, potpuno nesportskim razlozima. Postoje ljudi i klubovi kojima smeta naš uspjeh i napredak, kao i vjerovatnoća da ćemo od jeseni nastaviti takmičenje u višem rangu, pa nam na silu žele oteti šampionsku titulu. Činjenica je da na utakmice na Baščelucima dolazi veliki broj navijača, da imamo organizovanu navijačku grupu, kao rijetko koja druga ekipa, i samim uskraćivanjem takve podrške,žele nas onemogućiti na putu ka tituli prvaka. Žalićemo se na ovu odluku i nadamo se da će to imati efekta, ali i ako budemo prislijeni da kao domaćini igramo na nekom drugom terenu, sigurno je da ćemo dati svoj maksimum kako bismo se izborili za mjesto koje nam po kvalitetu pripada", istakao je Amir Hajtić, predsjednik Janje 2009.

U zimskom prelaznom roku Janja 2009 je u svoje redove dovela sedam kvalitetnih igrača kako bi bila što spremnija za proljećnu polusezonu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )