FOTO: null

Bijeljina - Stub odbrane Radnika iz Bijeljine u najboljoj sezoni u istoriji kluba Slobodan Jakovljević odlučio je da napusti Bijeljinu i potpiše ugovor sa Zrinjskim.

On je četvrti fudbaler koji je otišao iz Radnika, iako je ekipa Slavka Petrovića izborila nastup na evropskoj sceni. Prije njega klub su napustili nosioci igre, golman Asmir Avdukić, Dušan Hodžić i Adnan Šećerović.

- Proveo sam zaista prekrasnu sezonu u Bijeljini, ali nismo se dogovorili o nastavku saradnje. Zrinjski je bio najkonkretniji, a privuklo me je igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Radujem se novom izazovu, vjerujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu - rekao je strijelac dva možda i ključna gola Radnika prošle sezone.

Iako mu pogoci nisu u opisu posla, prvo je zatresao mrežu Slobode u Tuzli u prvom meču finala Kupa BiH (1:1), da bi bio strijelac i u pobjedi protiv Slobode iz Novog Grada (3:2) u finalu Kupa Srpske.

Dres Radnika i dalje će nositi njegov brat blizanac Ivan, na čiji je nagovor i došao.

- Ne samo on, nego i svi moji prijatelji koje sam upoznao u Bijeljini. Zaista mi je bila čast što sam nosio dres takvog kluba, kojem želim sve najbolje. Sport je takav, prije ili kasnije svaka strana ode svojim putem, ali ostanu lijepe uspomene - rekao je Jakovljević.

Uprava Bijeljinaca do sada je dovela četiri nova igrača. Mladen Lučić će zauzeti mjesto među stativama, a stigli su i Nikola Gajić, Nikola Čelebić i Velibor Đurić. Predsjednik kluba Mladen Krstajić najavljuje još pojačanja.

- Činjenica je da su nas napustila četiri igrača, ali isto tako doveli smo četiri. Doći će još nekoliko adekvatnih pojačanja, u to ne sumnjam. Dovešćemo igrače koji kvalitetom mogu odgovoriti izazovima u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i Premijer ligi BiH - rekao je Krstajić.

Nekadašnji as i sadašnji pomoćnik selektora Srbije Slavoljuba Muslina ponavlja da je Radnik siromašan klub u odnosu na većinu u Premijer ligi.

- Za razliku od vodećih klubova u BiH, naš budžet je skroman. Međutim, osvajanjem Kupa već smo pokazali da novac ne igra uvijek presudnu ulogu. Nećemo sjedjeti skrštenih ruku, svakodnevno smo u kontaktu sa mnogo fudbalera, a još je rano da govorim o imenima, jer je većina transfera u procesu realizacije - zaključio je Krstajić.

Otišli

Asmir Avdukić - Borac

Adnan Šećerović - Željezničar

Slobodan Jakovljević - Zrinjski

Dušan Hodžić - Sarajevo

Došli

Mladen Lučić - Slavija

Velibor Đurić - Vitez

Nikola Čelebić - Bokelj

Nikola Gajić - Vojvodina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )