FOTO: pixabay

Ova kontroverzna studija podijelila je stručnjake, jer je riječ o namirnici koja do sada nije bila na listi poželjnih, bar kada je riječ o šećernoj bolesti

Najnovije istraživanje finskih stručnjaka pokazalo je da je za prevenciju šećerne bolesti dovoljno pojesti jedno jaje dnevno! To se, prije svega, odnosi na oboljele od dijabetesa tipa 2. Ova kontroverzna studija podijelila je stručnjake, jer je riječ o namirnici koja do sada nije bila na listi poželjnih, bar kada je riječ o šećernoj bolesti.

U američkoj "Asocijaciji oboljelih od dijabetesa" takođe smatraju da su jaja dobra za dijabetičare i da bi ih trebalo češće koristiti u ishrani. Jaje sadrži otprilike pola grama ugljenih-hidrata koji pomažu da se održi odgovarajući nivo šećera u krvi i nemaju mnogo kalorija. Mada je otvoreno pitanje da li je ova namirnica dobra za oboljele od dijabetesa, finski stručnjaci ostaju pri tvrdnji da bi preventivno trebalo pojesti jedno jaje dnevno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )