FOTO: glassrpske

Istočno Sarajevo - Ljubitelji prirode koji idealan odmor zamišljaju na čistom planinskom vazduhu daleko od gradskih ulica i vrelih plaža imaju priliku da ljetuju na olimpijskoj ljepoticu Jahorni, koja je za posjetioce u ljetnim mjesecima pripremila pregrš zabavnih sadržaja.

Vizija Olimpijskog centra (OC) Jahorina je da planina vrvi od posjetilaca 365 dana u godini, a u skladu sa planovima o organizovanju turističkih sadržaja tokom cijele godine proteklog vikenda otvorena je ljetna sezona festivalom “Jahorina 365 fest”.

- Festival je prvi u nizu događaja i aktivnosti koje smo pripremili za posjetioce Jahorine tokom ovog ljeta, koji je bio spoj zabavnih i sportskih manifestacija. Posebnu pažnju na festivalu izvali su koncerti Severine i Petra Graše, kao i domaćeg benda Leksinton - rekao je direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnajić. Istakao je da će posjetioci tokom cijelog ljeta svaki dan imati priliku da uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji biciklima, kao i spuštanju tjubing stazom. Dodao je da predano rade da obogate adrenalinske i zabavne sadržaje, kao i da ožive vrh planine, gdje će pored novog jezera na Poljicama urediti prostor za šetnju i odmor. 

- Na Jahorini ćemo tokom ljeta imati i veliki broj priprema za sportiste, kao i razne kongrese koji su dogovoreni. Ogranizovaćemo i razne promocije, a imamo romantične pakete, porodične, kao i pakete sa ljubimcima - rekao je Ljevnaić. Krajem jula planirana je velika međunarodna trka Jahorina Ultra Trail, a OC radi i na regionalnom uvezivanju.

 - Napravili smo zajedničku kartu sa Sanilendom, a pregovaramo i sa Gondolom Sarajevo - istakao je Ljevnaić.

Ljetni buking je, kako kaže, više nego odličan jer imaju najavljene velike grupe gostiju iz zemalja regiona.

- Najviše turista imaćemo iz naše zemlje, zatim iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske, i svi oni Jahorinu smatraju kao idealnu destinaciju za sportske pripreme, kampove, turnire i razne konferencije - naveo je Ljevnaić. 

Odlična reklamna kampanja privukla je veći broj gostiju, a pojavile su se nove grupe turista iz različitih zemalja svijeta kojima Jahorina ranije nije bila interesantna.

Zadatak rukovodstva centra je da nijedan od potencijala, koje Jahorina posjeduje, ne bude zanemaren na čemu smo intenzivno radili u prethodnom periodu. Nakon unapređenja infrastrukture i imidža povećano je interesovanje za kupovinu zemljišta na planini čija je vrijednost drastično podignuta - rekao je Ljevnajić.


Zima i proljeće


Iza OC “Jahorina” je najuspješnija zimska sezona ikada do sad, a zavidne rezultate ostvarili su i tokom proljeća.

- U zimskoj sezoni smo imali rekordan broj gostiju, tačnije 185.000 skijaša koji su ostvarili 1,5 miliona vožnji. Pripreme za narednu zimsku sezonu u punom su jeku i Jahorina je trenutno veliko gradilište jer je u toku izgradnja objekata kod hotela “Vučko”, “Termag” i “Bistrica”. Takođe, tokom proljetne sezone, od aprila do juna ostvareno je oko 13.500 noćenja, što predstavlja porast od 53 odsto u odnosu na isti period lani - rekao je Dejan Ljevnaić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )