FOTO: null

Povišen stepen obavještajno-bezbjednosnih aktivnosti u BiH ostaće na snazi tokom predstojećih novogodišnjih i vjerskih praznika, a ako bude potrebe, biće produžen i nakon januara, dogovoreno je u petak na sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića

Sastanku su prisustvovali direktori Obavještajno-bezbjednosne agencije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Agencije za istrage i zaštitu, Granične policije i Službe za poslove sa strancima BiH. Mektić je nakon sastanka "Glasu Srpske" kazao da je održan u svjetlu najnovijih terorističkih akata u Evropi.

- Usaglašeno je preduzimanje pojačanih mjera i radnji kako bismo preduprijedili i spriječili bilo kakve oblike eventualnih terorističkih prijetnji, s obzirom na novi način izvršenja terorističkih akata - rekao je Mektić.

Dodao je da su identifikovana mjesta i objekti koji bi mogli biti ugroženi, a to su prije svega lokacije na kojima dolazi do masovnog okupljanja građana.

- Dogovoreno je preduzimanje pojačanih obavještajnih i operativnih mjera na području cijele BiH i brza razmjena svih informacija i podataka bezbjednosnih službi - rekao je Mektić i pozvao građane na saradnju i da informacije i saznanja o bilo kakvim bezbjednosnim prijetnjama i pojavama odmah podijele sa bezbjednosnim agencijama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )