FOTO: null

Izvorna SDS i zvanično je ispala iz izborne trke. Sud BiH odbacio je žalbu rukovodstva stranke, koje tvrdi da ih je banjalučki Osnovni sud pogrešno registrovao kao udruženje građana. To je uočila Centralna izborna komisija koja je odmah precrtala njihovu

Drugi čovjek stranke, Slavko Dunjić, tvrdi da iza te odluke, stoji SDS – stranka čiji je i sam bio član. Poručuje da nije sve gotovo. Imena njegovih ljudi će se, kaže, ipak naći na izbornim listama.

“Postoji još puno stranaka koje su sličnih programa  i sigurno će se moći opredijeliti.

Ja neću sigurno braniti kandidatima na koje smo, da kažem, tipovali, da se nađu na nekim drugim listama”, rekao je Slavko Dunjić, zamjenik predsjednika Izvorne SDS.

Dunjić procjenjuje da bi na izborima njegova stanka osvojila najmanje 35 hiljada glasova, jer su prijavili kandidature u 24 opštine. Gradiška je, tvrdi, jedno od najjačih uporišta. Birače će, poručuje, za nekoliko dana obavijestiti na čijim će se listama naći njihovi kandidati.

Ni Savez sa promjene neće dobiti novog saveznika, jer je trebinjska Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića, definitivno  dobila zabranu izlaska na izbore, takođe zbog pogrešne registracije. Vukanović poručuje da će, iako se za njega neće glasati, aktivno učestvovati u izbornoj kampanji.

“Ako su mislili na ovaj način da me ućute, to im neće poći za rukom. Vjerovatno će biti prvi put da neko neće biti ni na kakvoj listi, ali ću voditi još oštrije i snažnije kampanju protiv ove unutrašnje okupacije”, rekao je Nebojša Vukanović, nosilac Liste za pravdu i red.

Dok su Izvorna SDS i Lista za pravdu i red otpisani, otpisan nije i “Povratak otpisanih” iz Laktaša. Dobili su rješenje da se njihova kandidatura u svih 12 opština u kojima su se prijavili, ipak, odobrava. Isto je i sa laktaškom “Slobodnom Srpskom”, kojoj je, kao i “Otpisanima”, zamjereno nepravosnažno rješenje o registraciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )