FOTO: null

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina, dostavili su Okružnom tužilaštvu izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Zloupotreba službenog položaja i Obmana pri dobijanju kredita i drugih pogodnosti protiv lica B.M

Naime, prijavljena lica B.M. i S.E.C. su kao članovi Komisije za procjenu štete prouzrokovane elementarnim nepogodama-poplavama u maju 2014. godine iskoristili svoj službeni položaj i ovlašćenja. 

Naime, prijavljeni su 04.07.2014. godine izvršili procjenu štete kod lica S.B. u Balatunu na pomoćnom objektu-ljetnoj kuhinji, koji su popisali kao stambeni objekat, a što je suprotno Uredbi Vlade Republike Srpske o priopritetnoj pomoći za sanaciju štete na stanbenim objektima izazvane poplavama u Republici Srpskoj.

Na gore opisan način lice S.B. je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.000 KM, koju je isti dobio od Fonda solidarnosti Republike Srpske za obnovu.

Takođe, prijavljena lica su izvršila i procjenu štete na stanbenom objektu lica M.L. u Balatunu, iako navedeno lice ima prijavljeno prebivalište u Ugljeviku, a što je suprotno odredbama gore navdene Uredbe. Na ovaj način lice M.L. je pribavio protvpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.000 KM.

Na gore opisane načine članovi Komisije za procjenu štete prouzrokovane elementarnim nepogodama-poplavama u maju 2014. godine lica B.M. i S.E.C. počinila su krivično  djelo  Zloupotreba službenog položaja.

Nadalje, trećeprijavljena P.M. počinila je krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, na način što je članovima komisije za procjenu štete dala neistinite podatke. Naime, prijavljena je dala podatak da stanuje u mjestu koje je bilo zahvaćeno poplavama, iako ista prije i posle poplava stanuje u drugom stanbenom objektu koji nije bio oštećen poplavama. 

Na ovakav način, prijavljena P.M. je obmanula komisiju za procjenu štete, čime je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.000 KM na štetu Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )