FOTO: null

U Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini danas je uspješno izvedena prva operacija iz domena dječije plastične hirurgije kod trogodišnjeg djeteta kojem je urođeni mladež prekrivao čitavu površinu nosa.

Operaciju je uradio generalni direktor Instituta za majku i dijete u Beogradu i specijalista dječije plastične hirurgije docent doktor Radoje Simić, koji je pohvalio organizovanost bijeljinske bolnice i stručnost ljekara u ovoj medicinskoj ustanovi Republike Srpske. 

"Zadivljen sam kako Bolnica u Bijeljini izgleda, u vrlo mnogo segmenata je i bolja od mnogih bolnica u Beogradu, sve je savremeno, a ono što je najbitnije i u šta sam se uverio je da osoblje zna da rukuje tom opremom i da je primeni u lečenju dece", rekao je Simić. 

On je tokom radne posjete održao predavanje bijeljinskim ljekarima o savremenim dostignućima u plastičnoj dječijoj hirurgiji i istakao značaj edukacije i dugogodišnje uspješne saradnje bolnice u Bijeljini i Instituta za majku i dijete u Beogradu, koji je najveća bolnica u regionu i edukativni centar za bolnice u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. 

Direktor bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini Siniša Maksimović, kao znak prijateljstva i zahvalnosti, ovom stručnjaku i ustanovi na čijem je čelu poklonio je zlatni ključ bijeljinske bolnice. 

"Bijeljinska Bolnica u kontinuitetu edukuje svoj kadar i putem tih edukacija u velikim ustanovama naši ljekari ostvaruju kolegijalne i prijateljske kontakte sa eminentnim stručnjacima, kakav je doktor Simić", rekao je Maksimović. 

Bijeljinski dječiji hirurg Mikajlo Lazić izjavio je novinarima da je u ovoj medicinskoj ustanovi danas urađena istorijska operacija, a kod djeteta je istovremeno otkrivena i urođena cista na vratu koja je uklonjena. 

Lazić je dodao da su pri operaciji primijenjene nove tehnike da bi se defekt kože što lakše popunio. 

Kolegama iz bijeljinske bolnice ovaj uspjeh čestitao je direktor Doma zdravlja u gradu Zlatko Maksimović koji je ukazao na značaj rada dječijeg hirurga i dječije hirurgije u ovom medicinskom centru, kao i na stalno ulaganje u edukaciju kadra. 

"Ulagati u znanje je investicija koja se uvijek isplati", rekao je Zlatko Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )