FOTO: null

Tržišni inspektori grada Banjaluka utvrdili su od početka godine da se u 24 objekta ne izdaju fiskalni računi, zbog čega su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 10.400 KM, rečeno je Srni u gradskoj upravi.

Neizdavanje računa najčešće je konstatovano u objektima koji se bave prometom prehrambene i neprehrambene robe, prodavnicama mješovitom robom, prodavnicama tekstila i konfekcije, te u objektima koji obavljaju djelatnost pružanja usluga ishrane i pića. 

Zakonom o fiskalnim kasama propisana je obaveza izdavanja računa za kupljenu robu i usluge, kao i obaveza potrošačima da u okruženju od 20 metara od prodajnog mjesta posjeduju račun. 

Ukoliko im prodavac ne izda fiskalni račun, građani mogu da se žale Tržišnoj inspekciji grada Banjaluka, inspektorima Poreske uprave Republike Srpske, te Tržišnoj inspekciji Republičke uprave za inspekcijske poslove, kao i Upravi za indirektno oporezivanje. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )