FOTO: Ilustracija / pixabay.com

Agencija za rad i zapošljavanje BiH pozvala je prije nekoliko mjeseci zainteresovane studentkinje i studente upisane na univerzitete i visoke škole u BiH da dostave prijave za rad u Njemačkoj tokom ljetnog raspusta u 2023. godini, ali se na taj poziv nije javio nijedan student iz Bijeljine.

Kako je potvrđeno portalu InfoBijeljina, ove godine na Javni poziv za ferijalni rad u  Njemačkoj prijavilo se svega 14 studenata, od kojih pet iz Republike Srpske. 

"Međutim niti jedan od ovih studenata nije iz Bijeljine", rekao je za portal InfoBijeljina Boris Pupić, stručni saradnik za informisanje Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Za Bosnu i Hercegovinu u 2023. godini je odobreno 150 mjesta, od čega je studentima univerziteta u Federaciji BiH dodijeljeno 95 mjesta, studentima univerziteta u Republici Srpskoj 48 mjesta i studentima univerziteta u Brčko distriktu BiH sedam mjesta.

Mogli su se prijaviti isključivo redovne studentkinje odnosno studenti univerziteta i visokih škola u Bosni i Hercegovini koji nisu upisani u posljednju godinu studija.

Uslovi su bili vrlo dobro i dobro poznavanje njemačkog jezika, raspoloživost za rad u Njemačkoj u periodu koji nije kraći od dva mjeseca,  spremnost za rad u što više industrijskih sektora u kojima se nude poslovi itd.
Kriterij pri odabiru kandidata bio je i spremnost za rad u Njemačkoj najmanje dva mjeseca. Kako je navedeno, prethodno radno iskustvo je prednost.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )