FOTO: avaz.ba

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano, vozi se po mjestimično suvim kolovozima, a izmjene su aktuelne na dionicama na kojima se izvode radovi i na regionalnom putu preko Manjače gdje je u toku vojna vježba, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog vježbe i bojevog gađanja Oružanih snaga BiH i vojske SAD na vojnom poligonu Manjača danas će od 8.00 do 16.00 časova privremeno biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Kola-Stričići. Vozila će u tom periodu biti preusmjerena na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.
 
Vangabaritni prevoz kreće se dionicom Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
 
Saobraćaj je obustavljen i na dionici magistralnog puta Kozarac-Lamovita i preusmjeren na privremenu obilaznicu, lokalni put Kozarac-Lamovita, dok su izmjene aktuelne u tunelu "Kalovita brda" na magistralnom putu LJubogošta-Pale, u tunelu "Ugar" na magistralnom putu Crna Rijeka-Ugar, te na mjestu ukrštanja magistralnog puta Banja Luka /Rebrovac/-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja.
 
Zbog radova se usporeno vozi na magistralnom putu na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke, na ukrštanju puteva Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, na magistralnim putnim pravcima Karakaj-Drinjača, Rača-Bijeljina-Ugljevik, Klašnice-Gornja Vijaka i od Modriče prema Doboju.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta otežano se vozi na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen na toj dionici.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na dionicama regionalnih puteva Mrakovica-Podgradci, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Jezero-Šipovo, Stari Majdan-Lamovita, Tedin Han-Križ, na granici Srpske i Federacije BiH /FBiH/, Ukrina-Gornja Vijaka, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica vozi naizmjenično, jednom trakom.
 
U FBiH večeras od 22.00 časa najavljeni su radovi na petlji Vogošća, na izlaznom kraku za Vogošću i silaznom kraku prema naplatnom mjestu Sarajevo sjever.
 
Zbog radova u tunelu Čaklovići /Tuzla-Kalesija/ saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/, zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Ustikolina-Goražde /mostovi Ustikolina i Mravinjac/, Stolac-Hutovo /mjesto Cerovica/, Posušje-Tomislavgrad /naselje Čitluk/ i Banovići-Ribnica /na izlazu iz Banovića/.
 
Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )