FOTO: null

Za vozače u BiH uskoro bi mogle da stignu vijesti koje ih neće obradovati. Nisu u pitanju kazne, ali jeste zabrana vožnje automobila sa stranim tablicama. Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, za osam mjeseci u BiH uvezeno je više od 41 hi

Slijede novine za vozače u BiH. I to uskoro. Oni koji imaju stalno boravište u BiH neće moći više da voze automobile registrovane u inostranstvu. Tako je predviđeno izmjenama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Izmjene su u toku. Na taj način će, kažu u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, prekinuti dosadašnju praksu da se dovoze automobili iz inostranstva gdje su uredno plaćene dažbine, a bez problema se voze u BiH. I tako godinama. 

Za razliku od BiH, praksa u zemljama okruženja je drugačija. Na primjer, u Srbiji se ne može voziti vozilo registrovano u inostranstvu sa domaćom vozačkom dozvolom. 

To nije u redu, kaže Gojko Atelj, državljanin BiH koji radi u Italiji. Kada dođe u Banjaluku vozi automobil sa stranim registracijama.

Vozači su mišljenja da vlast na sve načine pokušava da dođe do novca. S toga su se, kažu, odlučili na izmjene Zakona. Iz Uprave za indirektno oporezivanje poručuju da vozači na ovaj način čine carinski prekršaj. Međutim, priznaju da je zloupotrebe teško utvrditi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )