FOTO: null

U bijeljinskoj Galeriji večeras je otvorena izložba slika sa 5. likovnog saborovanja Bijeljina - Brodac koje je u proteklih pet dana okupilo tridesetak slikara iz Srbije i Republike Srpske.

Kustos Galerije i stručni saradnik saborovanja slikara u Bijeljini Milijanko Miholjčić rekao je Srni da je ove godine znatno manji broj učesnika kolonije kvalitetom radova nadomjestio nekadašnju masovnost manifestacije.

On kaže da su učesnici izradili i zajedničku sliku sa motivima Bijeljine koja će biti poklonjena gradskoj upravi.

U Galeriji je izloženo 60 slika po odabiru autora, koje su nastale u proteklih pet dana saborovanja, a urađen je i katalog izložbe.

Izložba će biti otvorena narednih mjesec dana.

Organizator likovne kolonije u Bijeljini je Turistička organizacija grada, a direktor Jovan Ljubojević kaže da je vrlo zadovoljan ovogodišnjim odzivom umjetnika, druženjem i izuzetnim kvalitetom slika koje ostaju u fundusu Turističke organizacije.

Prema riječima Ljubojevića, ove slike se kasnije uglavnom poklanjaju prilikom putovanja raznih predstavnika Bijeljine po svijetu, od gradskih čelnika do nevladinih organizacija, a krase i prostorije bijeljinskih institucija i ustanova.

Među tridesetak umjetnika koji su proteklih pet dana slikali bijeljinske motive najmlađi učesnici saborovanja su petnaestogodišnji blizanci Miljan i Radan Ilić iz Zvornika.

Oni su već godinama članovi slikarske radionice u ovom gradu, a likovna kolonija u Bijeljini je njihovo prvo samostalno učešće na ovakvoj manifestaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )