FOTO: null

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini danas će biti otvorena izložba karikatura "Pjer" i održan 13. Međunarodni festival humora i satire.

U fokusu 48. "Pjera" koji organizuje kompanija "Novosti" su, ne samo teme koje se tiču srpskog društva, već i sve zategnutijih odnosa u svijetu, a mnoge karikature bave se migrantskom krizom. 

Festival humora 13. put u Bijeljini organizuje Udruženje aforističara "1. april", a predsjednik ovog udruženja Grujo Lero najavio je i promociju 11. zbornika aforizama pod naslovom "Život piše aforizme". 

Recenzent zbornika Nenad Tadić ocjenjuje da je aforizam odavno napustio puki književni žanr i da je ušao u udžbenike psihoterapije. 

"Sve je bliže dan kada će ljekari, umjesto mračnih latinskih fraza, za istorijat bolesti upotrebljavati kristalno jasne i do srži precizne formulacije tjelesnog i duhovnog stanja čovjeka 21. vijeka - aforizme", kaže Tadić. 

Prema njegovim riječima, svaka aforistična misao u ovom izdanju, bilo da se tiče žena, politike, socijale, smijeha ili suza, tješi nas pod istim motom "nismo propali, ima još prostora". 

U zborniku su objavljeni aforizmi 35 autora iz zemalja regiona, a većina njih učestvovaće i na Festivalu. 

Izložba "Pjer" biće otvorena u 18.25 časova, a Međunarodni festival humora i satire "Bijeljina 2016" u 18.30 časova u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )