FOTO: null

Prvomajska euforija polako se budi, a uređena izletišta širom Srpske i ove godine će dočekati ljubitelje dobrog druženja u prirodi uz pjesmu i nezaobilazan roštilj.

Mnogi stanovnici Bijeljine provešće praznik na obalama Save i Drine, a veliki broj posjetilaca očekuju i u Etno-selu "Stanišići".

- Očekujemo nekoliko hiljada posjetilaca koji dolaze iz svih krajeva, a što se ponude tiče, ona je standardna kao i ostalim danima - rekli su u Etno-selu "Stanišići".

Uprkos nestabilnom vremenu kamperi su već počeli da mjerkaju livade i obale pored rijeka da bi zauzeli najbolje mjesto i podigli šator.

Tradicionalni prvomajski uranci počinju 30. aprila, a traju i po nekoliko dana.


Istorija

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke proteste održane u Čikagu 1. maja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osam osuđeno na smrt. Na prvom kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. maja svake godine održavati radnički protesti. Na taj način je utemeljen Prvi maj, kao međunarodni praznik radnih ljudi i dan borbe za ostvarenje prava radničke klase cijelog svijeta.


Vrijeme

Meteorolozi za 30. april prognoziraju oblačno vrijeme sa slabom kišom i temperature do 18 stepeni. Prema prognozi 1. maja će biti oblačno bez padavina sa temperaturom do 16 stepeni Celzijusa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )