FOTO: null

Apelaciona komisija FSBiH razmotrila je s žalbu Olimpika, te je utakmicu 15. kola između Radnika i tima sa Otoke, registrovala rezultatom 0:3. Podsjećamo da je prvobitno Komitet za takmičenje odlučio da se utakmica registruje rezultatom 2:2.

Apelaciona komisija FSBIH utakmicu Radnik – Olimpik registrovala rezultatom 0:3. 

Međutim, Apelaciona komisija je na održanoj sjednici uvažila žalbu Olimpika, te je preinačila odluku Komiteta za takmičenje. 

- U klubu nismo dobili nikakav zvaničan dokument od strane FSBIH, na tu odluku i nemožemo ništa konkretno poduzeti u ovom momentu. Kada dobijemo zvaničnu odluku onda ćemo izaći sa zvaničnim stavom - rekao je sportski direktor Radnika Boro Đokić.

Podsjećamo, da je u  15. kolu za Radnik  igrao Jovan Vučinić prije utakmice sa Olimpikom, tačnije protiv Čelika zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton gdje je automatski suspendovan jednu utakmicu neigranja. U međuvremenu Radnik je odigrao utakmicu Kupa RS, u Gacku gdje je Vučinić odradio suspenziju i nastupio u poslenjem kolu protiv Olimpika, tako da nije ušao u Komet sistem suspendovanih igrača Premijer lige BiH, te je nesmetano nastupio u susreti protvi Olimpika.

 

ANTERFILE:

Podsjećamo, na odluku Takmičarske komisije od 26.11.2014. koja se nalazi na zvaničnom sajtu FS BIH  koja glasi:

Takmičarska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Milorada O. Laleta na sjednici održanoj u Sarajevu rješavala je pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela sljedeću odluku:

Odbija se žalba FK „Olimpik“ u vezi sa nastupom igrača Radnika Jovana Vučinića, te se utakmica XV kola BH Telecom Premijer lige BiH, Radnik-Olimpik registruje postignutim rezultatom 2:2.

Komisija je na osnovu uvida u relevantnu dokumentaciju, nedvosmisleno utvrdila da je imenovani igrač imao pravo nastupa za FK „Radnik“ na pomenutom susretu. U skladu sa važećim pravilnicima i odlukama, utakmice Kup-a Republike Srpske smatraju se dijelom Kup-a BiH, te je shodno tome igrač Jovan Vučinić kaznu zabrane igranja jedne utakmice izdržao u susretu 1/4 finala Kup-a RS  između FK „Mladost“ Gacko i FK „Radnik“ Bijeljina koja je odigrana 12. 11. 2014. Godine

 

 

I.Đ.Stanišić 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )