FOTO: InfoBijeljina.com

Izgradnju drinskog nasipa u Bijeljini još sprečava 130 vlasnika parcela u Janji.

Direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stefan Mitrović rekao je danas novinarima da se ovih 130 parcela u Janji nalazi na trasi dužine 2,8 kilometara planiranog drinskog nasipa, koji je potreban da se Semberija zaštiti od poplava.

– Uslovi za početak izgradnje drinskog nasipa steći će se onog momenta kada građani prihvate našu otkupnu cijenu ili zamjensko zemljište za njihove parcele koje se nalaze na trasi nasipa – rekao je Mitrović.

On je naveo da je ponuđena otkupna cijena zemljišta četiri KM po metru kvadratnom, a procjena zemljišta urađena je zajedno sa saradnicima iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Gradske uprave i Direkcije za izgradnju i razvoj grada Bijeljina.

– Mi smatramo da je ponuđena cijena dovoljna, stanovnici Janje se ne slažu, pa smo im ponudili zamjensko zemljište na sličnim lokacijama u Janji – naveo je Mitrović.

Gradonačelik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da se mještani Janje djelimično ne slažu ni sa cijenom, niti sa predloženom trasom drinskog nasipa.

– U Gradskoj upravi smo spremni da prihvatimo i da se poveća otkupna cijena zemljišta i da se eventualno koriguje trasa, zato što je neophodno da se zaštitimo od poplava – rekao je Mićić i dodao da to treba biti dogovoreno sa resornim ministarstvom i nadzorom projekta.

On je podsjetio da je dogovor ranije postignut sa građanima u centru Janje.

– Ili se moramo sporazumjeti, ili će drinski nasip čekati neka druga vremena – rekao je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )