FOTO: null

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakli su danas da je budućnost saradnje Srbije i Republike Srpske u infrastrukturnim i projektima iz energetskog sektora.

Vukićević je naveo da Bijeljina za Srbiju predstavlja kapiju ka Republici Srpskoj i BiH, a da su stanovnici Mačve i Srema oduvijek bili opredijeljeni za saradnju sa Semberijom. 

"U tom smislu razgovarali smo o revitalizaciji željezničke pruge Šid-Bijeljina, o brzoj cesti Kuzmin-Bijeljina čiji je projekat kandidovan na zajedničkoj sjednici Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH, ali i o političkoj situaciji u BiH i Srpskoj", rekao je Vukićević nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine. 

On je podsjetio da je na sjednici Vlade Srbije i Savjeta ministara razgovarano i o auto-putu koji bi spajao Novi Sad, Rumu, Šid, Šabac, Loznicu i Zvornik, čime bi Srbija i Srpska bile umrežene infrastrukturno i energetski. 

Mićić je rekao da je grad Bijeljina uložio sredstva kako bi riješio imovinsko-pravne odnose i obezbijedio projektnu dokumentaciju za izgradnju nove željezničke stanice Bijeljina-Šid. 

On je istakao da je u planu i izgradnja brze ceste od Bijeljine do graničnog prelaza Rača, koja bi trebalo da bude završena u okviru projekta izgradnje Drinskog nasipa. 

Vukićević i Mićić najavili su za naredni period niz projekata koji bi trebalo da učvrste veze Srbije i Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )