FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da je najava izgradnje auto-puta od Kuzmina do Rače i dalje kroz Republiku Srpsku jedan od najvažnijih projekata za Bijeljinu otkad postoji taj grad i da predstavlja novu šansu, kako za privredni, tako i za razvoj grada u svakom pogledu.

Ćorić smatra da je definisanje izgradnje auto-puta od Kuzmina do Rače, te najava da će most preko rijeke Save graditi Vlada Srbije, jedna od najljepših i najznačajnijih vijesti u posljednje vrijeme. 

On je na konfereciji za novinare u Bijeljini podsjetio da je ovaj posao, za koji je predviđeno 100 miliona evra, dogovoren i potvrđen na jučerašnjem sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Ćorić, koji je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, izrazio je uvjerenje da će Bijeljina prepoznati ovu šansu, ali i istakao da nije siguran da će aktuelna vlast znati da je iskoristi. 

Prema njegovim riječima, to potvrđuje i "činjenica da se niko iz Gradske uprave danas ni saopštenjem nije obratio i zahvalio Vladi Srbije, Vladi Srpske, ali i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku". 

"Ovo je projekat o kojem smo govorili i prethodnih godina da će auto-put Beograd-Banjaluka biti činjenično stanje. Mnogi su s nepovjerenjem i skepsom gledali na to, smatrajući da su to lažna predizborna obećanja", naveo je Ćorić. 

On je istakao da je to danas činjenica, kao i da će izgradnja auto-puta na teritoriji Srbije "krenuti već u maju, najkasnije u junu". 

"Činjenica je i da će Vlada Srpske učiniti sve neophodno da se trasa auto-puta od Rače nastavi prema Brčko distriktu i da se na kraju uveže sa postojećom trasom auto-puta Gradiška-Banjaluka-Doboj", rekao je Ćorić. 

On je izrazio uvjerenje da će Bijeljina imati dovoljo mudrosti i znanja, volje da ovu šansu pretvori u svoju korist, navodeći da Bijeljina "konačno postaje, kao što i zaslužuje, regionalni privredni centar i ima mogućnost da iskoristi svoje prilike i potencijale". 

Kao drugu veoma važnu vijest, Ćorić je naveo da će Vlada Srbije iz Razvojnog programa finansirati, zajedno sa Vladom Srpske, otvaranje novih radnih mjesta, odnosno podsticati investicije, kako domaćih, tako i stranih investitora. 

"Ovo je, takođe, nova šansa za sve nas koji živimo u Republici Srpskoj, a posebno u Bijeljini, da podignemo našu konkurentsku prednost i iskoristimo sve kako bismo otvorili nova radna mjesta i kako bismo u zamajcu ovog razvoja koji je pred nama uspjeli da sačuvamo mlade ljude na ovim prostorima, koji će imati sigurnu egzistenciju", naglasio je Ćorić. 

On je dodao da je to veliki izazov, ali i da se isto tako ne može čekati da "neko drugi rješava naše probleme". 

"Svi mi, počev od mene, ali i drugih poslanika u Skupštini Srpske, stavljamo se na raspolaganje Gradskoj upravi, koja mora biti mnogo agilnija, efikasnija i ići u korak sa vremenom. Ukoliko, pak, osjetimo da u Gradskoj upravi nema potencijala i mogućnosti, onda imamo pravo i potrebu da, kao najveća politička partija u Bijeljini kojoj su građani dali najveće povjerenje, preuzmemo stvar u svoje ruke", rekao je Ćorić. 

On je dodao da SNSD ne daje lažna obećanja i da je poznata politika koju vodi SNSD. 

"To je politika realnih pretpostavki i očekivanja, politika koja daje konačne rezultate i ostalja iza sebe sve objekte koji su do danas izgrađeni u Bijeljini i Republici Srpskoj", rekao je Ćorić. 

On je, u ime svih koji žive na području Semberije, Majevice i Posavine, ali i svih građana Srpske za koje je, kako je naveo, siguran da dijele radost i oduševljenje najnovijim dogovorima, izrazio posebnu zahvalnost Vučiću i Dodiku. 

"Ovaj projekat ima još snažniju poruku, a to je da je Srbija danas snažna ekonomija, fiskalno stabilna i da je u mogućnosti da pomaže braću sa druge strane Drine", rekao je Ćorić, izražavajući nadu da u dogledno vrijeme granica među Srbijom i Srpskom neće ni postojati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )