FOTO: InfoBijeljina

Nesavjesni građani danas su u više bijeljinskih naselja, paljenjem korova, odnosno čišćenjem njiva, šuma i drugih površina, izazvali nekontrolisanu vatrenu stihiju, te su vatrogasci intervenisali zbog ukupno 12 požara.

Kako je potvrđeno portalu InfoBijeljina, intervencije su, između ostalog, zabilježene u Ljeljenči i Janji - po dva puta, a po jedna je bila u naseljima Brodac, Popovi, Dragaljevac, Kovačići itd.

U jednom od tih požara izgorio je i zasad pod kukuruzima, zbog širenja vatre kojoj je dodatno pogodovao vjetar koji je danas duvao u Semberiji. Tako je u semberskom selu Brodac vatrena stihija sa jedne njive prešla preko kanala i došla do zasada kukuruza pri čemu je načinjena dodatna šteta.



Uprkos tome, pojedini građani nisu odložili svoje planove, te su na ovaj način čistili svoja imanja, što može biti jako rizično.



Podsjetimo, ranije je i iz policije apelovano na građane da spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala, prilikom uređenja imanja, obavljaju samo za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje mogu kontrolisati.

Nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora pri uređenju poljoprivrednih imanja česti su uzroci požara. 



U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, policiju na broj 122 ili Centar za obavještavanje na broj 112.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )