FOTO: pixabay

Izbjegavanje alkoholnih pića, kalorične hrane i dugotrajnog sjedenja poznati su recepti za gubitak kilograma. Izgleda, međutim, da ipak ne moramo potpuno da se pridržavamo ovih savjeta.

Stručnjaci tvrde da, na primjer, ne morate da se odričete crnog vina. Šta više, ono može i da vam pomogne u borbi sa neželjenim kilogramima. 

Istraživanje na miševima sprovedeno na Univerzitetu Harvard pokazalo je da dvije čaše crnog vina na dan pomažu u gubitku kilograma. Pokazalo se, naime, da polifenoli iz crnog vina pretvaraju bijelu u braon masnoću, koja se mnogo lakše razgrađuje. 

Naučna istraživanja pokazuju da, zbog specifične biološke aktivnosti, štiti srce, krvne sudove i imunološki sistem. Naučnici razmatraju potencijalni pozitivni učinak molekula braon masti na prevenciju hroničnih upalnih bolesti, karcinoma i procesa starenja. 

Drugo istraživanje, takođe sprovedeno na Harvardu, u kojem je učestvovalo 20.000 žena, pokazalo je da žene koje piju crno vino imaju za čak 70 odsto manji rizik da postanu gojazne. 

Ipak, stručnjaci su oprezni, pa tvrde da bi bilo neophodno sprovesti još istraživanja na ovu temu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )