FOTO: Ilustracija

BANjALUKA - Hidrometeorološki zavodi regiona izdali su narandžasto upozorenje za danas i sutra zbog najavljenih visokih temperatura vazduha.

Narandžasti meteoalarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
 
Najviša dnevna temperatura vazduha u Srpskoj biće između 33 i 38 stepeni Celzijusovih, a najozbiljnije upozorenje važi za period od 12 do 17 časova.
 
Metoreolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Milica Đorđević istakla je da je ovo drugi toplotni talas ove godine.
 
- Prvi je bio u junu i trajao je pet dana. Ovaj će duže trajati. Očekujemo veoma toplo vrijeme. Blagi pad temperature očekujemo u petak - istakla je Đorđević za RTRS.
 
Naglasila je da su u petak mogući lokalni pljuskovi.
 
- To neće pomoći sa problemom suše i biće samo blagi pad temperature - navela je Đorđević.
 
Navela je da bi veoma toplo vrijeme trebalo trajati do 20. jula.
 
Temperatura vazduha izmjerena jutros u sedam časova: Sokolac 12, Rudo, Čemerno, Bugojno i Livno 15, Sarajevo i Zenica 16, Bileća i Han Pijesak 17, Mrkonjić Grad 18, Trebinje 19, Tuzla, Mostar i Novi Grad 20, Bijeljina, Prijedor i Trebinje 21, Banjaluka, Doboj i Bihać 22 stepena Celzijusova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )