FOTO: InfoBijeljina.com

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine grada Bijeljina počela je danas izborom radnog Predsjedništva, koji čine najstariji odbornik Anka Todorović iz SDS-a, kojoj je ovo peti odbornički mandat, te Aleksandar Đurđević iz SNSD-a i Danijel Perić iz SDSS-Mićo Mićić.

Minutom ćutnje odata je pošta bivšem gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću, koji je preminuo 23. decembra od posljedica zaraze virusom korona.

Predjedništvo je počelo sa radom nakon što je predstavnik koalicije "Dogovor za Bijeljinu" Danijela Đukin gradonačelniku Bijeljine LJubiši Petroviću u neformalnom razgovoru uručila poklon povodom rođendana - lični i koalicioni poklon - plavu kravatu i olovku, te poželjela uspješan rad.

Ukupno 30 odbornika potom je položilo zakletvu, kao i gradonačelnik Bijeljine, koji je nakon toga iznio svoj ekspoze.

Od 31 odbornika, koliko čini Skupštinu grada Bijeljina, jedan nije prisustvovao, jer se još čeka sertifikat za njega.

U novom sazivu Skupštine grada su tri žene, a čine je 23 odbornika skupštinske većine okupljene oko SNSD-a i osam okupljenih oko SDS-a.

Sjednici prisustvuju poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović, te vjerski s lužbenici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )