FOTO: null

Među kandidatima za prestižnu 61. akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske našao se i član Bokserskog kluba Radnik iz Bijeljine Đorđe Tomić.

Jedan od najtalentovanijih boksera Republike Srpske i BiH ovim sportom je počeo da se bavi u devetoj godini te je u svim uzrasnim kategorijama bio proglašavan najperspektivnijim bokserom godine. Učestvovao je na evropskim i svjetskim prvenstvima za kadete i juniore a ove godine se našao i na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Osvajač je "Zlatne rukavice" što mu je jedan od najdražih trofeja. Đorđe je olimpijski kandidat za odlazak na OI u Rio de Žaneiru 2016, a normu će pokušati da ostvari na dva kvalifikaciona turnira koji će se održati početkom naredne godine u Istanbulu i Bakuu.

U 2015. godini zlatnu medalju osvojio je na nekoliko turnira iz  evropskog kalendara takmičenja, a u Sarajevu je proglašen za najboljeg tehničara turnira. Sa matičnim Radnikom osvojio je prvo mjesto u Premijer ligi BiH i sa ekipom izborio plasman u finale Kupa Republike Srpske.

- U boksu sam od malih nogu i uvijek sam sanjao da dostignem rezultate velikih imena iz svijeta boksa Marjana Beneša i Ante Josipovića što je predstavljao cilj moje karijere. Sa 16 godina me je prepoznao MOK koji je odlučio da me finansira kao prespektivnog sportistu u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu. Imao sam priliku i ove godine da na Evropskim igrama napravim značajan rezultat, gdje sam imao čast da budem jedan od četvorice boksera BiH i jedini iz Republike Srpske, koji su ispunili uslove za učešće na smotri tog značaja. Tek mi je 20 godina, pa se nadam da moje vrijeme tek dolazi te da ću Republiku Srpsku još mnogo puta uspješno predstaviti na velikim sportskim smotrama -  rekao je Tomić.

Sama kandidatura među najbolje sportiste Republike Srpske je na njega ostavila izuzetan utisak.

- Nakon mukotrpnog rada i odricanja da bi postigao značajne rezultate, ukazala mi se prilika da po drugi put učestvujem u izboru za najboljeg sportistu Republike Srpske. Napokon je neko spoznao moj rad i trud. Ovo je za mene podstrek u daljem radu i pruža mi motivaciju da u narednim godinama postignem još bolje rezultate. Olimpijada u Riju naredne godine moj je cilj - rekao je Tomić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )