FOTO: null

Žiri 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske danas u podne održaće svoju prvu sjednicu na kojoj će verifikovati pristigle prijedloge strukovnih saveza i predložiti imena za ostale nagrade.

Na čelu žirija ove godine nalazi se proslavljeni srpski košarkaš i kapiten reprezentacije Nenad Krstić, koji je odnedavno u penziji, a osim njega tu su još zamjenik ministra porodice, omladine i sporta RS Dragan Jaćimović, bivši sportisti, a sada sportski radnici Radislavka Račić i Goran Malić, te urednici sportskih rubrika RTRS-a, „Nezavisnih novina“ i „Glasa Srpske“ Dragan Novaković, Goran Karać i Dušan Repija.

- Nakon što je formiran Organizacioni odbor, na čijem je čelu predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, i imenovani članovi žirija, došlo je vrijeme da krenemo sa radom. Na prvoj sjednici odradićemo veliki dio posla jer moramo verifikovati pristigle prijedloge i predložiti kandidate za ostale nagrade. Moramo biti veoma obazrivi da nekoga ne izostavimo, a zaslužio je to svojim rezultatima ili doprinosom na sportskim terenima ili borilištima. U redakciju „Glasa Srpske“ stiglo je 19 prijedloga strukovnih saveza, od kojih ćemo izabrati najboljeg među najboljima za 2017. godinu. Težak je zadatak pred nama, ali vjerujem da ćemo kao i svih dosadašnjih godina odluke donositi jednoglasno - izjavio je urednik sportske redakcije „Glasa“ Dušan Repija.

Druga sjednica žirija biće održana iduće sedmice, kada će lista biti skraćena na deset imena, dok će posljednja, treća biti održana na sam dan izbora. Neposredno uoči ceremonije pašće odluka o konačnom plasmanu deset najboljih, a manifestacija će biti održana 14. decembra u Banskom dvoru od 20.10 časova uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske. U sklopu „Glasove“ manifestacije Ministarstvo porodice, omladine i sporta dodijeliće deset stipendija najperspektivnijim sportistima, kao i dvije sportistima sa invaliditetom.

Nova nagrada

Pored izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset priznanja. Novost u odnosu na prethodne godine jeste kategorija „najbolji sportista iz RS“, a u konkurenciju ulaze sportisti koji su iz Srpske, a klupsku i reprezentativnu karijeru grade negdje drugo. Biće proglašen i najbolji trener, ambasadori sporta Srpske, te dodijeljene plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veze RS i Srbije, za dugogodišnji doprinos i razvoj sporta, za rezultate u sportu za invalide, kao i za sportski događaj godine. Biće dodijeljena i povelja za izuzetan poduhvat godine, plaketa „Glasa“ posthumno, te „Zlatno pero - Limun Papić“ najboljem sportskom novinaru godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )