FOTO: srpskainfo.com

MUP Tuzlanskog kantona je 5. maja u 23.55 dobio prijavu kako je u naselju Husino izbodena jedna osoba.

Povrijeđeni muškarac R. A. (41) iz Bijeljine je prevezen u Dom zdravlja Tuzla na ukazivanje ljekarske pomoći. Kako je policija došla do saznanja, R. A. je zadobio više ubodnih rana od strane Z. C. (48) iz Tuzle, poslije čega je napadač pobjegao s mjesta događaja.
 
Kako Avaz saznaje, napadač je Zlatko C.
 
Tuzlanska policija traga za njim, a prema saznanjima, sumnja se da je pobjegao u Hrvatsku.

Nemili događaj desio se ispred ugostiteljskog objekta “Kafana kod Bože”.
 
– O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, te je po ovlaštenju tužioca, na licu mjesta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP PU Tuzla. Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, a koje se pravno kvalifikuje kao krivično djelo ubistvo u pokušaju poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima. S obzirom da je Z.C. za sada nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, za istim je raspisana potraga, radi hapšenja i preduzimanja ostalih mjera i radnji u skladu sa ZKP FBiH – saopšteno je iz MUP TK.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )