FOTO: InfoBijeljina

TESLIĆ - Iz Teslića je startovala treća etapa Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, a njen cilj je u Prnjavoru.

Biciklisti, koji dolaze iz 20 zemalja, do Prnjavora će se kretati preko Doboja i Dervente.

Zbog trke će dolaziti do obustave saobraćaja na dionicama magistralnih puteva kojima se biciklisti budu kretali.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je novinarima, prije početka trke, da je pred učesnicima nešto kraća etapa od prve dvije ali da je tehnički zahtjevnija.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević smatra da je trka dobra promocija ove lokalne zajednice i da je zadovoljan što je Teslić tradiocionalno, već peti put, domaćin jedne od etapa.

Predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović istakao je da trka, pored sportskog značaja, promoviše turističke destinacije i prelijepe krajeve.

Predstavnik ekipe iz Srbije Admir Kolašinac kaže da učestvuje prvi put u ovoj trci, koja je, kako je naveo, teška i zahtjevna jer učestvuju jaki timovi, ali je prezadovoljan organizacijom.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su najavili da će zbog trke danas dolaziti do obustave saobraćaja od 14.00 do 17.00 časova na dionici magistralnog puta Doboj-Kotorsko-Derventa-Prnjavor.

Policijska uprava Doboj apelovala je učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise kako bi sportski događaj protekao bez incidenata.

Sutra će biti poznato ko će ponijeti titulu ukupnog pobjednika kada će biciklisti voziti od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša do Banjaluke gdje će trka tradicionalno završiti krugovima.

Trka je počela u petak, kada su u poslijepodnevnim časovima biciklisti stigli u Bijeljinu. Druga etapa vozila se juče prema Vlasenici, gdje je bio cilj.

Takmičenje koje se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke federacije uprkos problemima zbog pandemije virusa korona okupilo je vozače iz više zemalja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )