FOTO: null

U dane vikenda na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina, realizovana je republička akcija „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu“.

Tokom ove dvodnevne akcije kontrolisano je 556 vozača, pri čemu je alkotest izvršen nad 428 vozača ili 76%. 

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno je 110 vozača, a slobode je lišeno 29 vozača. Dok su dva vozača isključena zbog vožnje pod dejstvom narkotičkih sredstava.

Nažalost, alkohol je sve više prisutan kod lica koji upravljaju za volanom. Jutros, u 08.30h u Bijeljini u ulici Neznanih junaka dogodila se saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom. Jedan od učesnika u saobraćajnoj nezgodi tridesetosmogodišnji D.M. iz Bijeljine,bio je pod dejstvom alkohola. Alkotestiranjem je utvrđeno da isti ima 2,93 gr/kg alkohola u organizmu. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isti je lišen slobode. 

Centar javne bezbjednosti Bijeljina i u narednom periodu vršiće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve učesnike da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, kao ni pješacima da ne saobraćaju kolovozom pod dejstvom alkohola, s obzirom da je saobraćanje u alkoholisanom stanju dominantan uzrok saobraćajnih nezgoda sa smrtnim i teškim tjelesnim povredama

Razmisli, kad piješ – ne vozi!                                                                                                            


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )