FOTO: null

Najveći dragulj ženske košarke u Bosni i Hercegovini Marica Gajić je odabrana na draftu ženske NBA lige.

Marica Gajić, koja je u dresu Celja bila MVP Ženske regionalne lige izabrana je u trećoj seriji kao 32. pik od strane Washington Mysticsa.

Djevojka iz Bijeljina je predvodila reprezentaciju Bosne i Hercegovine do dvadeset godina na prvenstvu prošle godine.

"Sada znam, snovi se ostvaruju. Iskreno, još uvijek nisam svjesna uspjeha, pomiješana su mi osjećanja i ne znam šta da mislim. Mogu reći samo da sam veoma uzbuđena, sretna zbog ove nevjerovatne prilike koja je san većine košarkašica i moj najveći san", kazala je Gajić za Klix.ba.

"Poslije završetka sezone u Celju ćemo odlučiti kako i šta dalje. Planovi za igranje u Evropi još uvijek postoje, tako da od toga zavisi i moje nastupanje u WNBA ligi. Sve u svemu, sve ide po najboljem planu, u dobrom smjeru i sada se ne brinem za svoju budućnost. Na meni je samo da radim i nastavim u ovom stilu", rekla je Gajićeva.

Marica je rođena 1995. godine u Bijeljini, visoka je 198 entimetara i igra na poziciji krilnog centra.

U Celju je od 2011. godine, a prošle sezone skrenula je pažnju na sebe, kada je bila MVP Evropskog šampionata B divizije u Sofiji, gdje je bila najbolji skakač i strijelac turnira.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )