FOTO: InfoBijeljina

Argentina je 5. septembra donijela odluku o ukidanju viza za građane BiH, prenio je danas šef diplomatije Argentine Santjago Kafjero tokom susreta sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinom Konakovićem.

Tokom susreta na marginama 78. zasjedanja Generalne skupštine UN argentinska strana informisala je delegaciju BiH da su dobri politički odnosi dvije zemlje, bez otvorenih pitanja i naglašeno prijateljstvo bez obzira na geografsku udaljenost, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.
 
Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske saradnje, budući da je obim trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan.
 
Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjene posjeta na svim nivoima s ciljem unapređenja bilateralnih odnosa, saradnji BiH i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN, te kandidaturi BiH za članstvo u Ekonomskom i socijalnom savjetu za period od 2025. do 2027. godine.
 
Konaković i Kafjero razmijenili su mišljenja i o političko-društvenim prilikama i spoljno-političkim prioritetima obje zemlje, navedeno je u saopštenju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )